Zangvakantie in Frankrijk

deelnemers aan de zangvakantie oefenen met een zangdocent  tijdens de zangles

Zangvakantie ‘ Vrij zingen en swingen’

Kom genieten van deze zangvakantie. Je gaat deze week samen met 9 andere enthousiaste zangers het Ouroubouros-koor vormen. Je leert van onze ervaren koordirigent en zangdocent Mariecke Lepeltak veel nieuwe inspirerende songs. Harmonie en timing, daar oefenen we regelmatig op zodat het waanzinnig gaat klinken. Maar vooral ga je deze week genieten van het vrij zingen en swingen. 

Aanpassing wegens Corona

De zangstudio is ruim, 6 x 12 meter, hoog en open aan de lange zijde. Er is dus voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We zorgen dat de zang-oefeningen passen bij de maatregelen van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Zingen is magische momenten creëren

Want wanneer stemmen in harmonie en timing samenkomen ontstaat er magie. Dan wordt je door elkaar opgetild en er ontstaat ontroering en plezier. Dat soort momenten zul je in deze zangvakantie zeker gaan meemaken. Want we gaan voor magische momenten!

Zangworkshop met unieke Masterclass

Je krijgt de kans om in deze zangweek met je eigen gekozen lied mee te doen aan een Masterclass. Hierin krijg je zangtips over hoe je je lied het beste kunt uitvoeren. Deze zangvakantie wordt een week om nooit te vergeten.


Data 2021
31 juli – 7 augustus – VOL
7 tot 14 augustus- VOL
Meld je aan voor de wachtlijst…

Prijs
Vanaf E 675,-* is er een plek voor jou…
* E 25,- extra voor Masterclass
Bekijk de prijzentabel…

Inclusief
– Zangworkshop
– 2 Masterclasses
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Inspirerende cursus
Sinds 2011 de plek voor enthousiaste singles
9+ score van onze gasten
Prachtige locatie met zwembad
Ontspanningsmassages
Mooie combi van creativiteit, ontspanning en genieten
Aanpassing wegens Corona
De zangstudio is ruim, 6 x 12 meter, hoog en open aan de lange zijde. Er is dus voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We zorgen dat de zang-oefeningen passen bij de maatregelen van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Wat ga je doen?
Deze week vorm je met andere enthousiaste deelnemers een swingend koor. Je studeert elke dag nieuwe songs in, oefent op harmonie en timing, maar vooral ga je lekker zingen en swingen.

Het accent van deze zangworkshop ligt op vrij zingen, vrij improviseren en op zoek gaan naar je eigen klank en stem. De songs van deze week komen o.a. uit de pop, soul en blues. De keuze van songs staat niet vast, maar je gaat genieten van de vele pop-, soul- en blues-classics. Er is zoveel moois om uit te kiezen.

Zingen in duo's, trio's en koor
Tijdens deze zangworkshop zing je samen met andere deelnemers in allerlei verschillende combinaties. In duo’s, trio’s en kwartetten en natuurlijk met de hele groep.

Twee Masterclasses
[Lees meer]
Data
31 juli – 7 augustus - VOL
7 tot 14 augustus - VOL

Meld je aan voor de wachtlijst...

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 675,-* tot E 975,-* te boeken
Inclusief:
– Zangworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– 1 Masterclass (* kosten van E 25,- worden nog berekend bovenop de prijs)

Zomer 2021 
Eigen tent/camper/caravanE 675,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)E 725,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)E 775,- p.p.
3-persoonskamerE 775,- p.p.
2-persoonskamer E 875,- p.p.
1-persoonskamerE 975,- p.p.
Mariecke Lepeltak - Veel kennis, energie en plezier!
Al jaren geeft Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren, waarmee zij voornamelijk pop en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Momenteel geeft zij aan 4 koren, een aantal kleinere zanggroepen en verschillende privé-leerlingen les. Zij krijgt iedereen enthousiast aan het zingen, van kleine groepjes tot 1000 man.

Zingen op je gehoor en gevoel
Haar stijl van lesgeven is geheel eigen. Mariecke gelooft in zingen op het gehoor, geen gehamer op zuiverheid en mooie klanken, maar op zingen op je oren en met je gevoel, dan komt de rest onder haar deskundige en stand up-achtige leiding vanzelf goed.

Frank Hoek - Ervaren theaterregisseur en acteur

Frank is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei.

Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht.
Twee te gekke Masterclasses
Naast de workshop in de ochtend is er de mogelijkheid om aan het eind van de middag met een eigen lied mee te doen aan de Masterclasses. Je krijgt van ervaren docenten tips en trucs om je zang en performance te verbeteren.

Masterclass 1 - Zangtips om je stem te verbeteren.
Mariecke gaat in haar Masterclass dieper in op jouw stem. In een korte sessie krijg je eerlijk advies en veel tips om je zingen te verbeteren. Denk aan ademtechniek, vibrato, toonhoogte en klankkleur.

Masterclass 2 - Interpretatie en presentatie om het verhaal te vertellen.
Frank werkt in de masterclass "Interpretatie en presentatie" met theater- en speltechnieken en past die concreet toe op je lied. Hij werkt aan wat en hoe je iets wilt overbrengen.

Frank geeft je heldere tips waardoor je "het verhaal van het lied" gaat vertellen. Alleen zoals jij dat kan. Het lied wordt van jou, waardoor het voor anderen juist, gek genoeg, meer betekenis krijgt.

Voorbereiding
Twee maanden voor het begin van de zangweek krijg je informatie over de Masterclasses.
"Mariecke is een doorgewinterde vakvrouw die dondersgoed weet wat ze wil en puntjes op de i zet. Zij werkt met hetgeen er is, kijkt wat er in de koorleden aan potentieel zitten en weet dat naar boven te toveren.

Gewoon experimenteren, alles was goed, ze heeft ons echt aangemoedigd om uit onze comfortzone te komen. Dat leverde zulke mooie dingen op en dat gaf een geweldige energie."
Corine

"Mariecke kan in korte tijd een groep maken en zet een gezellige sfeer neer en geeft je vertrouwen om te durven zingen. Zeer geslaagde week, leerzaam en veel lol gehad.

Ook de verschillende concertjes waren leuk, de mogelijkheid van een Masterclass in een warm bad vol lieve aanmoedigende mensen."
Angela
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.
zwembad met veranda in de Charente in Frankrijk bij Ouroubouros

Deze vakantie is…

Inclusief

  • inspirerende workshop
  • 7 overnachtingen
  • ontbijt, lunch, 3 gangen-diner
  • koffie, thee, water
  • gratis rek en stretch in de ochtend

Exclusief

  • reis naar Ouroubouros
  • drank – alcohol en sap
  • massage
  • excursies
vrouw zit op stoel en kijkt uit over de strobalen in het veld in de Charente

Heb je vragen?

Lees ook onze blogs…

Interview Mariecke Lepeltak – zangdocent
Video – Vrij zingen en swingen-workshop
Ward en Corinne vertellen over de zangweek