Zangvakantie in Frankrijk

1 – 8 augustus 2020

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 streepjes rechtsboven voor meer info over data & prijs, docent en lees reviews over deze workshop.

Wat ga je doen?
Deze week vorm je met andere enthousiaste deelnemers een swingend koor. Je studeert elke dag nieuwe songs in, oefent op harmonie en timing, maar vooral ga je lekker zingen en swingen.
Het accent van deze zangworkshop ligt op vrij zingen, vrij improviseren en op zoek gaan naar je eigen klank en stem. De songs van deze week komen o.a. uit de pop, soul en blues.

Masterclasses
Aan het eind van de middag krijg je de kans om mee te doen aan twee verschillende Masterclasses. Een voor je stem en een voor de interpretatie en je presentatie. Kijk bij "Masterclasses" (de volgende tab) om hier meer over te lezen.

Zingen in duo's, trio's en koor
Tijdens deze zangworkshop zing je samen met andere deelnemers in allerlei verschillende combinaties. In duo’s, trio’s en kwartetten en natuurlijk met de hele groep.

Optreden
Afhankelijk van de groep besluiten we soms om korte presentaties te maken en sta je dus ook echt even voor publiek. Stap voor stap zal je zelfvertrouwen groeien en je lol toenemen.

Wil je meer lezen over deze workshop? Scroll dan door naar het eind van deze pagina.

Twee te gekke Masterclasses
Naast de workshop in de ochtend is er de mogelijkheid om aan het eind van de middag met een eigen lied mee te doen aan de Masterclasses. Je krijgt van ervaren docenten tips en trucs om je zang en performance te verbeteren.

Masterclass 1 - Zangtips om je stem te verbeteren
Mariecke gaat in haar Masterclass dieper in op jouw stem. In een korte sessie krijg je eerlijk advies en veel tips om je zingen te verbeteren. Denk aan ademtechniek, vibrato, toonhoogte en klankkleur.

Masterclass 2 - Interpretatie en presentatie om het verhaal te vertellen
In de masterclass "Interpretatie en presentatie" werkt Frank Hoek met theater- en speltechnieken en past die concreet toe op je lied. Hij werkt aan wat en hoe je iets wilt overbrengen.

Frank geeft je heldere tips waardoor je "het verhaal van het lied" gaat vertellen. Alleen zoals jij dat kan. Het lied wordt van jou, waardoor het voor anderen juist, gek genoeg, meer betekenis krijgt.

Meer informatie over de Masterclasses krijg je bij je aanmelding.

Mariecke Lepeltak - Veel kennis, energie en plezier!

Al jaren geeft Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren, waarmee zij voornamelijk pop en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

marieckeAls vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Momenteel geeft zij aan 4 koren, een aantal kleinere zanggroepen en verschillende privé-leerlingen les. Zij krijgt iedereen enthousiast aan het zingen, van kleine groepjes tot 1000 man.

Zingen op je gehoor en gevoel
Haar stijl van lesgeven is geheel eigen. Mariecke gelooft in zingen op het gehoor, geen gehamer op zuiverheid en mooie klanken, maar op zingen op je oren en met je gevoel, dan komt de rest onder haar deskundige en stand up-achtige leiding vanzelf goed.

---

Frank Hoek - Ervaren theaterregisseur en acteur

Frank is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei.

Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht.

Data 2020
1 - 8 augustus
Nog 5 plekken vrij

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 695,-* te boeken

– Zangworkshop
– Extra - 2 Masterclasses (* E 25,- per stuk, inbegrepen in de prijs)
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen...

'Mariecke is een doorgewinterde vakvrouw die dondersgoed weet wat ze wil en puntjes op de i zet. Zij werkt met hetgeen er is, kijkt wat er in de koorleden aan potentieel zitten en weet dat naar boven te toveren.

Gewoon experimenteren, alles was goed, ze heeft ons echt aangemoedigd om uit onze comfortzone te komen. Dat leverde zulke mooie dingen op en dat gaf een geweldige energie.'

Corine

'Mariecke kan in korte tijd een groep maken en zet een gezellige sfeer neer en geeft je vertrouwen om te durven zingen.

Zeer geslaagde week, leerzaam en veel lol gehad. Ook de verschillende concertjes waren leuk, de mogelijkheid van een Masterclass in een warm bad vol lieve aanmoedigende mensen.'

Angela

Kijk hoe enthousiast Ward en Corine zijn over deze zangweek…

Pak je kans, doe mee…

Ook als je geen ervaring hebt ben je welkom in deze zangworkshop.

Het wordt zeker een inspirerende week, met veel lol en lekker swingen.

We gaan voor magische momenten

Wanneer stemmen in harmonie en timing samenkomen ontstaat er magie. Je wordt opgetild door elkaar en er is alleen maar ontroering en plezier. Dat soort momenten zul je in deze week zeker meemaken.

Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen

Dat is toch helemaal fijn, het is niet nodig om ervaring te hebben in het zingen. Mariecke gaat er van uit dat iedereen die wil zingen, kan zingen.

Zij schept op een natuurlijke manier een veilige setting voor je om je stem naar boven te laten komen.

Balans tussen jouw stem en die van de groep

We gaan ons ook focussen op de balans tussen jouw eigen stem en het tegelijkertijd afstemmen op de groep.

Niet altijd gemakkelijk om te doen, maar je krijgt tips om dit te versterken. En met voldoende oefening gaat dit zeker lukken.

zang-samen-combi-groot

Iedereen heeft soul in zich

De keuze van songs staat niet vast, maar je gaat genieten van de vele pop-, soul- en blues-classics. Er is zoveel moois om uit te kiezen.

Maar wat denk je van de ‘Songs in the key of life’ van Stevie Wonder,’New York, New York’ van Alicia Keys, ‘Spread your wings’ van Queen en ‘Because’ van de Beatles? Allemaal stuk voor stuk klassiekers die je gegarandeerd laten swingen.

Extra – Twee Masterclasses

Aan het eind van de middag krijg je de kans om aan twee Masterclasses mee te doen.

De Masterclass van Mariecke gaat over je stem en het zingen. De Masterclass van Frank Hoek (theaterregisseur) gaat over interpretatie en presentatie.

Informatie hierover krijg je bij de aanmelding.

Kies voor deze zangvakantie…

*als je (beter) wilt leren zingen van een ervaren docent
*geniet van samen zingen met andere enthousiaste zangers
*met extra masterclass voor het verbeteren van jouw stem
*ontspan aan en in het zwembad, van de heerlijke vegetarische maaltijden en van veel lachen!

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Aankomstdag

Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Betaling

Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.