Voor iedereen die wil genieten van schilderen op doek of papier en dat graag wil doen op een mooie plek in Frankrijk

schilder vakantie in frankrijk

Weer een heerlijke week gehad, geschilderd, gepasteld en gefilosofeerd. De groep was dynamisch met twintigers, dertigers en jarige vijftigers- lachen, zingen, vechten en huilen… het leven zelf! Weer fijn naar huis – opgeladen en ontspannen.

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

[rtbs name=”schilderen”]

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2wittebalk

Bekijk de video…

over de schilderworkshop en de sfeer van Ouroubouros.

Alles geregeld voor je creativiteit

In ons kikkerlandje is het vaak niet mogelijk om op je gemak buiten te werken aan een schilderij. We doen het werk vaak binnen, thuis of op een atelier.

Op onze locatie schijnt overwegend de zon en zijn er glooiende vergezichten met prachtige zonnebloemvelden. Lijkt het je een goed idee om deze week de tijd te nemen voor jouw creativiteit?

Je hebt geen ervaring nodig

Het klopt, ook zonder ervaring, maar wel met de behoefte om je creatief te uiten, kun je aan deze workshop schilderen mee doen. Je zult zien dat met enkele simpele adviezen je aan de slag kunt.

Creëren is een spannend iets en het creatieve proces zorgt vaak voor onverwachte wendingen. En juist het onverwachte maakt het speels en geeft energie.

Wat zijn je wensen en ideeën?

Op de eerste dag gaan we kijken naar alle wensen en ideeën in de groep. Heb je nog geen idee wat je wilt gaan maken? Dan zijn er verschillende boeken ter inspiratie aanwezig.

Samen met onze gesprekken helpen je die zeker op weg. Je kunt b.v. kiezen voor een landschap, een stilleven of een abstract werk.

Onze schildertips ter inspiratie…

  • Probeer deze week alle materialen uit! Experimenteer met inkt, ecoline en acrylverf.
  • Neem alle tijd voor een realistisch stilleven, b.v. een boom of tableau van voorwerpen.
  • Zet een stilleven op en werk in stappen naar een abstract schilderij toe.
  • Of wandel de natuur in en neem het landschap als onderwerp. Ga zitten waar je wilt.

Schetsen geeft je de ruimte om te creëren

We leren je, als dat nodig is, de basistechnieken aan die nodig zijn om op de juiste manier te beginnen. Je zult snel merken dat je door simpele oefeningen al tot mooie resultaten kan komen.

Het is altijd handig om eerst te beginnen met het maken van een aantal schetsen. Door het schetsen krijgt je idee meer vorm. Het oefenen van verschillende materialen brengt je vaak ook op nieuwe inspiratie.

Aquarel of acrylverf, waar kies je voor?

Tijdens deze week kun je je de hele week bezig houden met schilderen op doek of op papier. Misschien is aquarel iets voor je? Op deze manier werk je met dunne waterige (haast transparante) verf die je laag voor laag op papier zet.

Met acrylverf kun je heel dik maar ook heel dun en waterig werken. Door deze eigenschap is het een prettig materiaal en kan er zowel op doek en als op papier mee geschilderd worden.

schilderen workshop met acryl en aquarel

Kan ik ook op ander momenten van de dag aan de slag?

Ja natuurlijk. Je kunt de hele dag werken aan je schildering op papier of op doek. De begeleiding is alleen tijdens de middag.

Dus neem alle tijd en ruimte die je wilt! Het is jouw vakantie.

Kan ik ook op mijzelf werken?

Ja hoor, de meeste mensen vinden het prettig om hun eigen plek te creëren en alle tijd te nemen om zich te concentreren op hun creatieve proces. Anderen verzamelen zich aan een tafel en werken gezellig met elkaar.

Alles is mogelijk, kies waar jij je prettig bij voelt.

Is al het materiaal en gereedschap aanwezig?

Ja, je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals acrylverf, aquarel(potloden), ecoline of inkt. Je kunt ze apart of door elkaar gebruiken.

Ook zijn er diverse papiersoorten, linnen en katoenen doeken, kwasten, paletten en ezels (staande en tafelezels) aanwezig.

Al snel ben je zelfstandig aan de slag

Gedurende de week bespreken we af en toe met elkaar het ‘work in progress’. Hierdoor zie je hoe anderen werken en dat zal je zeker inspiratie geven voor je eigen creatieve proces.

Aan het einde van de week is er een kunstroute op de locatie, waar we, onder het genot van lekkere hapjes, ieders werk bewonderen.

Kies voor deze creatieve vakantie…

  • als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
  • en geniet van verf, kleur en vorm
  • ontspan aan en in het zwembad, van de natuur en van veel lachen!
  • geniet van de heerlijke vegetarische maaltijden
  • en laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

Alles is geregeld, je hoeft alleen nog maar te komen!

wittebalk

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

[rtbs name=”praktische-info”]