Voor iedereen die wil (leren) improviseren. Kom genieten en ontspannen op onze mooie plek in Frankrijk.

Theater improvisatie workshop Ouroubouros

Ik heb een hele mooie en fijne week gehad, met leuke mensen, overheerlijk eten en boeiende theaterlessen

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via je mobiel? Klik dan links op het icoon met de 3 liggende streepjes.

[rtbs name=”improvisatie”]

button boeken vakantiewittebalk

Bekijk de korte video’s…

Je ziet een video van 2 improvisatie-oefeningen en gasten vertellen over hun ervaringen… (Switch makkelijk tussen de video’s, klik linksboven in het videoscherm)

Tijdens deze vakantieweek stap je in de wereld van de improvisatie

Vanuit het niets iets vormgeven, met alleen jezelf en de andere spelers van de groep. Confronterend? Zeker weten. Maar ook leuk, speels en spannend.

Meld je voor deze theaterworkshop aan zodat je deze zomer kunt genieten van het improviseren!

Elke dag een andere improvisatievorm

Je gaat elke dag aan het werk met een andere improvisatievorm en -techniek. Emoties, stem, houding, samenspel, conflict en scèneopbouw komen allemaal aan bod.

Je werkt solo, in groepjes of met de hele groep en er wordt binnen en buiten op locatie gespeeld.

Spelen brengt je in je lijf

Je maakt mee dat datgene wat je bewust of onbewust onderdrukt, juist de ingang kan zijn tot jouw bruisende creativiteit. Het gaat over ervaren, dat het spelen je in je lijf brengt en niet in je hoofd.

Je bent niet bezig met wat het moet zijn of wat je er aan hebt. Dan is het mooi en goed en dat is de waarde.

Improviseren maakt je lichter, speelser en vrijer

Na deze week voel je je vrijer, speelser, lichter, vrolijker, je neemt meer waar van jezelf en om je heen. Kortom je beleeft de wereld intenser.

De improvisatieworkshops geven je veel plezier en aan het eind van de week heb je veel geleerd en tegelijkertijd heb je volledig ontspannen.

Je hebt geen ervaring nodig

Dat klopt, het is niet nodig om ervaring te hebben in het improviseren, enthousiasme is wel onontbeerlijk :-) Door de oefeningen en begeleiding wordt er een veilige setting gecreëerd waardoor je vanzelf gaat spelen.

Aan het einde van de week ook een presentatie

Afhankelijk van de groep besluiten we soms om korte presentaties te maken en sta je dus ook echt even voor publiek. Stap voor stap zal je zelfvertrouwen groeien en je lol toenemen.

Toneel workshops improviseren Ouroubouros

Ik wil spelen, maar ik durf niet zo goed

Of ben je overtuigt dat je niet kunt improviseren, maar verlang je er wel naar om dit te ervaren? Het kan spannend zijn om te kiezen voor een workshop waar je alleen maar jezelf hebt om mee te werken.

Je kan blokkades tegenkomen en het kan zijn dat precies datgene is wat je zoekt? Of meer ruimte te creëren. Het plezier in het spelen is er altijd.

Staat jouw spel altijd in dienst van de ander?

Je ervaart dat het heerlijk is dat jouw spel als professional (b.v. als trainingsacteur of dramatherapeut) de ander dient. Dat de ander inzichten krijgt, kan leren en ontspannen.

Maar je merkt ook dat jezelf niet echt meer aan vrij spelen toekomt. Je zou meer tijd en aandacht aan je eigen spel willen geven of je spel verder willen verdiepen.

Ook met spelervaring kun je meedoen

Ja natuurlijk. Door je ervaring weet je hoe fijn en leuk het is om te spelen en te improviseren. Gebruik deze week om op een ontspannen manier je spel te verdiepen.

Heeft iedereen een ander spelniveau?

Ja, dat klopt. Iedereen stapt met zijn eigen ervaring en niveau in deze week. Onze docenten zijn zeer ervaren in het begeleiden van deelnemers met verschillende ervaringen.

We weten dat dit juist een verfrissende energie in het spelen geeft.

Kies voor deze theatervakantie…

  • als je wilt (leren) improviseren van een ervaren docent
  • als je wilt genieten van samen spelen met andere enthousiaste spelers
  • als je zin hebt in ontspanning, b.v. aan en in het zwembad, heerlijk (vegetarisch) eten en veel lachen!
  • als je aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen wilt voelen

wittebalkbutton boeken vakantie

 

[rtbs name=”praktische-info”]