Geniet van deze inspirerende fotografieworkshop. En laat jouw foto’s het verhaal vertellen…

workshop fotografie in frankrijk

Ontspannen docent met veel positieve waardering. Nadruk ligt op creativiteit. Wat bijzonder waardevol was. Het heeft mij veel gebracht!

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes..

[rtbs name=”fotografie”]

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Een inspirerende workshop om betere foto’s te leren maken

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal nog meer uit jou en de camera te halen is? Wil je ook originele en meer spannende foto’s kunnen maken?

In deze workshop leer je om betere foto’s te maken en via jouw beelden een mooi verhaal te vertellen. Dit wordt visual storytelling genoemd. Je zoekt naar krachtige beelden en maakt verhalen die jouw en anderen raken.

Wat is ‘visual stortytelling’?

‘Visual storytelling’ is het maken van een serie foto’s die een samen een verhaal vertellen. Dat kan met verschillende soorten onderwerpen. Er is aandacht voor fotoseries in elk discipline: landschap, architectuur, sociaal en documentair reportagewerk, portret of natuur.

Het verhaal kan persoonlijk zijn, verzonnen worden of een gedicht verbeelden. Het kan ontstaan of je kan er actief naar zoeken. Je zet het in scene of je beschouwd het als een realistische documentaire, aan jou de keus.

Is deze fotografieworkshop voor jou?

Deze workshop is zeer geschikt voor amateurfotografen die hun creatieve skills (verder) willen ontwikkelen. Je wilt meer dan alleen kiekjes maken en je bent op zoek naar spannende en sprekende beelden.

In deze week ben je vooral, via speelse opdrachten, zelfstandig aan het werk. Je wordt uitgedaagd om iets uit je comfortzone te stappen waardoor je beter gaat kijken.

De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooie serie foto’s mee naar huis neemt.

Je hebt wel wat ervaring nodig

We werken deze week met een digitale spiegelreflexcamera en/of smartphone. Het is niet noodzakelijk om een technisch specialist te zijn. Techniek is niet het hoofddoel van deze week.

Maar we verwachten wel dat je voldoende op de hoogte bent van de basistechniek van fotografie, zoals belichtingstijd, diafragma, dieptescherpte, verschillende soorten lenzen, en er mee kunt werken.

Waar nodig is er aandacht voor de techniek om de kwaliteit van jouw foto’s op een hoger niveau te brengen. Je zult zien dat met enkele simpele adviezen je foto’s snel verbeteren.

Wat komt er aan bod deze week?

Visual storytelling – Elke foto moet op zich spannend zijn. Maar het is ook boeiend om te kijken hoe je door een verzameling van foto’s een verhaal kan vertellen.

Compositie – Welke uitsnede maakt je foto beter? Of wat gebeurt er al je het beeld iets kantelt? Vaak kan zo’n kleine verandering de zeggingskracht vergroten.

Ontwikkelen van je creativiteit – We dagen je uit om uit je comfortzone te stappen. Hiermee krijg je meer inspiratie en dat geeft weer spannende foto’s. Met deze inspiratie kun je ook thuis weer aan de slag.

Cameratechniek – Waar nodig geven we je tips om de kwaliteit van jouw foto’s op een hoger niveau te brengen. Het zal je zeker verder helpen om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren.

Op Ouroubouros is alles geregeld om je te laten genieten van je creativiteit

Te weinig tijd om bezig te zijn met je creativiteit, is een veelgehoorde reden dat mensen bij ons reserveren. Wil jij nu ook eens de tijd nemen om in alle rust en ruimte je te verdiepen in de fotografie?

Op onze locatie schijnt overwegend de zon en kun je heerlijk buiten aan de slag met je creativiteit. Zin gekregen? Mooi! Dan is deze fotovakantie helemaal geschikt voor jou.

vakantie fotografieworkshop frankrijk

 

Kies voor deze creatieve fotovakantie…

  • als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
  • als je zin hebt in heerlijke gezonde vegetarische 3-gangen diners
  • als je aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen wilt voelen

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

[rtbs name=”praktische-info”]