Veel gestelde vragen

 

Algemeen

*

Wat is wel en wat is niet in de prijs inbegrepen?

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in kamer of in tent
  • deelname aan workshop(s), elke dag begeleiding van een docent
  • elke dag uitgebreid ontbijt en lunch (behalve woensdagmiddag) en elke avond een verrassend 3-gangen-diner
    (19 complete maaltijden in de week)

Niet inbegrepen

De reis naar de locatie, materiaalkosten creatieve workshops, lunch op woensdag, annulering- en reisverzekering, massage ( is ter plekke te boeken) en eventueel alcoholische drank die je nuttigt.

Extra

  • De hele dag is er gratis koffie, thee en water
  • Elke ochtend kun je gratis meedoen met de wakkermaakoefeningen van Hanneke

Terug naar de vragen

*

Ik kom alleen, zijn er meer mensen die alleen komen?

75% van onze gasten komt gezellig alleen. De rest komt samen met vriend of vriendin, familie (zus, broer, vader of moeder) of partner. Iedereen is welkom!
Terug naar de vragen

*

Hoe is de verdeling tussen mannen en vrouwen?

Onze workshops trekken meer vrouwen aan dan mannen. De verdeling is vaak 80/20. Ken je mannen die interesse hebben? Neem ze mee.
Terug naar de vragen

*

Wat is de leeftijd van de gasten?

We ontvangen gasten vanaf 18 jaar. De meerderheid is tussen de 30 en
60 jaar jong.
Terug naar de vragen

*

Hoe groot is de groep per week?

Dat verschilt per week en per seizoen. In het voor – en najaar is de groepsgrootte rond de 8 a 10. In de zomer is het maximaal aantal gasten 20 per week.

De locatie is groot genoeg om je af te zonderen zodat je kunt genieten van de rust en de natuur. En zoek je gezelschap, dan vind je die zeker aan het zwembad :-)
Terug naar de vragen

Workshops

*

Is het nodig om ervaring te hebben?

Nee hoor, maar enthousiasme is wel onontbeerlijk:-) Van beginner tot meer ervaren, iedereen is welkom. Iedere docent zal zijn begeleiding aanpassen aan jouw niveau. Ook de meer ervaren gast is welkom om op zijn/haar niveau de workshop te volgen.
Terug naar de vragen

*

Wordt de workshop elke dag gegeven?

Elke dag behalve op woensdag. Op die dag heb je de tijd om er op uit te trekken en te genieten van de omgeving. Er is genoeg te beleven, van natuur, cultuur tot shoppen in de grote stad. Lees verder over wat je op je vrije dag kan doen!
Terug naar de vragen

*

Kan ik aan het begin van de vakantieweek kiezen voor een 2e workshop?

In de zomer kun je kiezen uit 2 workshops per week. In het voor- en najaar bieden 1 workshop per week aan.

Meestal is het geen probleem om later voor een 2e workshop te kiezen, maar we kunnen niet garanderen of er dan ook plek voor je is. Geef bij je aanmelding aan om welke extra workshop het gaat. Dan nemen we op tijd contact met je op, zodat je dan nog kunt beslissen of je mee wilt doen.
Terug naar de vragen

*

Is het mogelijk om te wisselen van workshop?

In de zomer kun je kiezen uit 2 workshops per week. In het voor- en najaar bieden 1 workshop per week aan.

Als er ruimte is in de workshop die je wilt volgen, dan kan dat zeker. Het is wel goed om te weten dat de zang- en creatieve workshops een limiet in het aantal deelnemers hebben. Dus het kan voorkomen dat de workshop vol is.
Terug naar de vragen

*

Kan ik elke dag een andere creatieve workshop volgen?

In de zomer kun je kiezen uit 2 workshops per week. In het voor- en najaar bieden 1 workshop per week aan.

In principe kies je voor een workshop die je de hele week volgt. Elke dag een ander workshop is niet raadzaam, je hebt je tijd nodig om tot een mooi kunstwerk te komen. Het is wel goed mogelijk om in 1 week de workshop tekenen en schilderen te combineren. Maar voor beeldhouwen heb je meer tijd nodig om tot een mooi resultaat te komen.
Terug naar de vragen

*

Wat kan ik verwachten van de begeleiding binnen de creatieve workshops?

Je kunt deze week zien als een open atelier. In het begin van de week helpen wij je met het opstarten en tot een goed idee te komen. We leren je de basistechnieken aan die je nodig hebt om daarna zelfstandig aan de slag te gaan. Er is voldoende begeleiding aanwezig om je van tips te voorzien en je te helpen om tot een mooi kunstwerk te komen.
Terug naar de vragen

Eten

*

Houden jullie rekening met allergieën en intoleranties?

Onze koks zijn gewend om rekening te houden met allergieën en intoleranties. Daarvoor is het wel nodig dat je dit opgeeft via het aanmeldingsformulier.
Terug naar de vragen

*

Wat houdt vegetarisch eten in?

We eten deze week geen vlees en vis. We eten wel dierlijke producten zoals eieren, kaas, melk en yoghurt. We zijn trots op onze koks en hun heerlijke gerechten. We horen vaak dat gasten deze week geen vlees missen en verrast zijn door wat ze wordt voorgeschoteld.
Terug naar de vragen

*

Is de drank inclusief?

Koffie, thee en water wordt de hele dag door gratis aangeboden. Drank (sap, wijn en bier) zijn niet inbegrepen in de prijs. Ze zijn te koop tegen een geringe vergoeding.
Terug naar de vragen

Reizen en bemiddeling

*

Hoe lang duurt de reis per auto, trein of vliegtuig?

Per auto – 10 uur zonder stops. (1000 kilometer vanaf Amsterdam)
Per trein – 8 uur vanaf Amsterdam tot aan Montmoreau. (Overstap in Parijs en Angouleme).
Per vliegtuig – Van Amsterdam naar Bordeaux – 1,5 uur. Trein van Bordeaux naar Montmoreau – 1,5 uur.
Terug naar de vragen

*

Hoe kan ik het beste rijden en de file rondom Parijs vermijden?

Wij hebben twee routes om te volgen. De 1e route gaat ten westen van de periferie van Parijs. De 2e route gaat ten oosten van Parijs. De laatste route is wat langer, zo’n 100 kilometer, maar je bent zeker dat je de files rondom Parijs niet meemaakt. Download hier de routebeschrijvingen.
Terug naar de vragen

*

Kan ik opgehaald worden van het station of vliegveld?

Wij hebben geen ophaaldienst vanaf het vliegveld. Vanaf Bordeaux Airport kun je de trein naar Montmoreau nemen.

We halen je graag op vanaf het treinstation van Montmoreau. Dat is op 5 minuten rijden van onze locatie. Kosten per per persoon per rit is E 5,- Als je opgehaald wilt worden in Montmoreau, laat ons dan even weten hoe laat je aankomt.

Vliegtuig – Let op bij de boeking van je vlucht

Per dag vertrekt er 1 trein vanuit Bordeaux (station Bordeaux Saint Jean) naar Montmoreau. Hij vertrekt op 18.53 uur en je komt aan om 20.00 uur. Dan halen we je op. We zorgen er voor dat er eten voor je is als je aankomt.

De reistijd van de luchthaven, via een pendelbus, naar de trein bedraagt 30 tot 45 minuten. Ticket enkele reis kost ongeveer 6,-. Kom je eerder aan in Bordeaux, dan is het geen straf om de dag door te brengen in deze mooie stad.

Trein – Er zijn verschillende manieren om bij ons te komen

1 – Amsterdam – Parijs – Angouleme – Montmoreau

2a – Amsterdam – Parijs – Bordeaux – Montmoreau
Deze stopt niet in Angouleme, vandaar dat je dan eerst doorreist naar Bordeaux. In Bordeaux neem je om 18.53 uur de trein naar Montmoreau, waar je aankomt om 20.00 uur.

2b – Amsterdam – Parijs – Bordeaux – Montmoreau
Soms is het sneller om niet in Bordeaux op de stoptrein te wachten naar Montmoreau, maar eerst een intercity naar Angouleme te nemen (vertrek 16.59 uur). Daar kun je dan de stoptrein nemen naar Montmoreau (aankomst 18.58 uur). Dit hangt af van de tijd waar je op aan komt in Bordeaux.

Let op, er gaat per dag maar 1 trein van Angouleme naar Montmoreau. Hij vertrekt om 18.41 uur en je komt om 18.58 aan. Dan halen we je op.

Bordeaux - Montmoreau Zaterdag aankomstdag 18.53 ➔ 20.00 Prijs E 18,- (2e klas)

Montmoreau - Bordeaux Zaterdag Vertrekdag 09.17 ➔ 10.24 Prijs E 18,- (2e klas)

Angouleme - Montmoreau Zaterdag aankomstdag 18:41 ➔ 18:58 Prijs E 7,70 (2e klas)

Montmoreau - Angouleme Zaterdag vertrekdag 08.02 ➔ 08.20 Prijs E 7,70 (2e klas)

Meer over de verbinding tussen het vliegveld en het station vind je op hier.
Een treinkaartje van Bordeaux naar Montmoreau kun je kopen via https://www.sncf.com

Terug naar de vragen

*

Ik wil graag met iemand meerijden en/of terugrijden

We gaan ons best doen om dat voor elkaar te krijgen. We bemiddelen graag en gratis voor onze gasten. Garanties kunnen we je niet geven, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat 90% van onze bemiddeling lukt. Geef ook op of je een rijbewijs hebt. Je kunt het opgeven via het
check-je-plek-formulier.
Terug naar de vragen

*

Ik wil graag iemand meenemen met de auto

Dat is fijn :-) Samen reizen is tenslotte veel leuker en je deelt in de kosten. Garanties kunnen we niet geven, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat 90% van onze bemiddeling lukt. Geef het op via het check-je-plek-formulier en we brengen je in contact met gasten die dit ook willen.
Terug naar de vragen

*

Wat is het beste moment om een treinticket te boeken?

Vier maanden voor de reisdatum worden de goedkoopste treintickets vrijgegeven. Het is slim om dan contact te leggen met de treinreiswinkel. Zij kunnen je helpen met tickets, metrokaartjes en meer. Zij vragen daar een kleine bijdrage voor.

Let op met boeken van het juiste treinticket. Zorg dat je voor 19.00 uur aankomt op Montmoreau. Dan halen we je op met de auto. Je bent dan op tijd voor het diner.

Terug naar de vragen

*

Op welk moment kan ik zaterdag aankomen?

Je bent vanaf 17.00 uur welkom. Het diner begint rond 19.00 / 19.30 uur.
Terug naar de vragen

*

Hoe laat word ik verwacht te vertrekken?

Vertrektijd op zaterdag is 10.00 uur.
Terug naar de vragen

Slapen

*

Zijn er handdoeken en beddengoed aanwezig?

Als je slaapt in een kamer of in de Ouroubourostent-extra hoef je dit niet zelf mee te nemen. En we zorgen dat je in het midden van de week nieuwe frisse handdoeken van ons krijgt. Slaap je in de Ouroubourostent-basis, dan neem je je eigen beddengoed en handdoeken mee.
Terug naar de vragen

*

Is er sanitair (douche/bad/wc) op de kamer?

Het sanitair is te vinden op elke verdieping van het huis en is apart van de kamers. Elke sanitaire ruimte heeft een douche, wastafel en toilet. Op zolder kun je ook gebruik maken van het bad. Er zijn ook 2 eco-toiletten buiten op de locatie.
Terug naar de vragen

*

Ik slaap in mijn eigen een tent, wat moet ik meenemen?

Als je in je eigen tent slaapt, dan neem je een luchtmatras, beddengoed/slaapzak/kussen en handdoeken mee. Vergeet ook zeker je zaklamp niet :-)
Terug naar de vragen

*

Hoe groot is de tent basis?

Afmetingen zijn 330 x 230 x 140cm.
Het is ruim genoeg voor een lattenbodem en matras en jouw spullen.
Er is een kleine voortent aanwezig.

Terug naar de vragen

*

Verschil tussen tent basis en tent extra?

In de ’tent basis’ kun je niet staan. Je slaapt op een lattenbodem met echt matras. Er is een wollen deken aanwezig. Het kan namelijk ’s nachts fris zijn. Beddengoed en kussen neem je zelf mee.

De ’tent extra’ is een ruime tent waar in je kan staan. Er is behoorlijk meer ruimte dan in de ’tent basis’. Je slaapt op een bed met echt matras. Ook het beddengoed en kussen en wollen deken wordt door ons verzorgd. Er is een kledingrek en een stoel aanwezig.
Terug naar de vragen

*

Hoe groot mag mijn eigen tent zijn?

De tentplekken in de boomgaard zijn maximaal 3,5 x 2,5 meter. De hoogte is maximaal 2,5 meter.
Terug naar de vragen

*

Is er sanitair bij de tent?

Op zo’n 20 meter afstand van de tenten, kun je gebruik maken van het eco-toilet. Speciaal voor het gebruik gedurende de nacht, dus neem je zaklamp mee :-) Overdag kun je natuurlijk ook gebruik maken van het sanitair in het huis.
Terug naar de vragen

Overige

*

Is er wifi?

Jazeker.
Terug naar de vragen

*

Mag mijn hond mee?

Helaas moeten we daar ‘nee’ op zeggen.
Terug naar de vragen

*

Vanaf welke leeftijd ben ik welkom?

Iedereen vanaf 18 jaar is bij ons welkom.
Terug naar de vragen

*

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

We hebben schappelijke annuleringsvoorwaarden. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Lees verder bij ‘betaling’ op de pagina Praktische zaken.
Terug naar de vragen

*

Zijn er fietsen aanwezig?

Jazeker. We hebben een heren- en damesmountainbike met versnellingen. Ook zijn er verschillende kaarten met fietsroutes.
Terug naar de vragen