Meld je aan voor deze fotografieworkshop in Frankrijk. En leer alles over visual storytelling…

1 – 8 augustus 2020

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 streepjes rechtsboven voor meer info over data & prijs, docent en lees reviews over deze workshop.

Visual storytelling
Deze inspirerende workshop is gericht op het maken van foto's die op zichzelf mooi en krachtig zijn en samen een verhaal vormen. Visual storytelling kan worden verbeeld via verschillende onderwerpen. Lees verder op deze pagina meer hierover.

Tijdens deze fotografieworkshop leer je…
- betere, inspirerende en krachtige foto's te maken
- een verhaal te vertellen met je foto's
- hoe je de compositie kan verbeteren
- hoe je je creativiteit ontwikkelt

Dagindeling
Zondag– kennismaken en bespreken van jouw portfolio ( minimaal 5 prints op A3 formaat). Aan de slag met de eerste opdracht.
Maandag t/m donderdag - Aan het begin van de ochtend bespreken we kort de plannen en opdrachten van die dag. Je gaat daarna zelfstandig aan de slag. De docent is de gehele workshop aanwezig voor al je vragen.
Woensdag
is er geen workshop, je kunt er die dag op uit trekken om de omgeving te gaan verkennen.
Extra coaching Elke middag, vanaf 17 uur, kun je je werk van die dag bespreken. De docent geeft dan 1-op-1 coaching en er is feedback van de groep.
Vrijdagavond is er een mogelijkheid om een selectie van je fotowerk te presenteren.

Bekijk het fotowerk van onze cursisten...
Fotoboek 2018...
Fotoboek 2019...

Digitale camera's
We werken deze week met digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met verwisselbare lenzen en smartphones.

Zelf meenemen
- 5 (zelfgemaakte) foto’s die laten zien wat je mooi of inspirerend vindt, en die iets over jezelf zeggen
- Spiegelreflexcamera of systeemcamera met verwisselbare lenzen (vergeet zeker de handleiding en oplader niet)
- Laptop, oplader en USB stick
- Notitieblok, eventueel statief en losse reportageflitser

Edwin Boering is art director en grafisch ontwerper met een fotografische achtergrond. Het gebruik van fotografie is een van de belangrijkste kenmerken van zijn werk. Hij doceert fotografie aan Artex Kunstenschool op Texel.

"Creativiteit is mijn drijfveer, in denken én doen. Ik ben origineel in het bedenken van oplossingen, inventief in het uitwerken van een concept. De fotografie heeft een voorname plaats in mijn ontwerpwerk."

Lees hier het interview met Edwin Boering, waarin hij vertelt over zijn carriere en wat een foto nodig heeft om een goed verhaal te vertellen...

"Een heel prettige ontspannen docent met veel positieve waardering. Nadruk ligt op creativiteit, wat bijzonder waardevol was. Het heeft mij veel gebracht. Dankzij de duidelijke en op zich simpele opdrachten had ik tijd en concentratie genoeg om de verdieping te zoeken en te vinden. Met verrassende uitkomst."

“Het thema 'verhalen vertellen met je foto's' was voor mij nieuw. Het dwong mij om na te denken over wat ik wil zeggen. En ook om samenhang te gaan zien in plaats van afzonderlijke beelden. Het gaat verder dan alleen mooie foto's maken. Het is zeker een thema om thuis verder mee aan de slag te gaan".

Hilde

Benieuwd naar de foto's van Hilde en van de andere deelnemers?
Klik hier voor het fotoboek van cursisten van voorgaande jaren...

Data 2020
1 - 8 augustus

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- te boeken

– Fotografieworkshop
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Klik hier voor alle prijzen en mogelijkheden...

Bekijk de korte interviews van onze gasten Robert en Irene en docent Edwin

Klik op de 3 streepjes in de hoek om te switchen tussen de video’s…

Een inspirerende workshop om betere foto’s te leren maken

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal nog meer uit jou en de camera te halen is? Wil je ook originele en meer spannende foto’s kunnen maken?

In deze workshop leer je om betere foto’s te maken en via jouw beelden een mooi verhaal te vertellen. Dit wordt visual storytelling genoemd. Je zoekt naar krachtige beelden en maakt verhalen die jou en anderen raken.

Wat is ‘visual stortytelling’?

‘Visual storytelling’ is het maken van een serie foto’s die een samen een verhaal vertellen. Dat kan met verschillende soorten onderwerpen.

Er is aandacht voor fotoseries in elk discipline: landschap, architectuur, sociaal en documentair reportagewerk, portret of natuur.

Het verhaal kan persoonlijk zijn, verzonnen worden of een gedicht verbeelden. Het kan ontstaan of je kan er actief naar zoeken. Je zet het in scene of je beschouwd het als een realistische documentaire, aan jou de keus.

Is deze fotografieworkshop voor jou?

Deze workshop is zeer geschikt voor amateurfotografen die hun creatieve skills (verder) willen ontwikkelen. Je wilt meer dan alleen kiekjes maken. En je bent op zoek naar het maken van spannende en sprekende beelden.

In deze week ben je vooral, via speelse opdrachten, zelfstandig aan het werk. Je wordt uitgedaagd om iets uit je comfortzone te stappen waardoor je beter gaat kijken.

De docent Edwin is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooie serie foto’s mee naar huis neemt.

Je hebt wel wat ervaring nodig

We werken deze week met een digitale spiegelreflexcamera en/of smartphone. Het is niet noodzakelijk om een technisch specialist te zijn. Techniek is niet het hoofddoel van deze week.

Maar we verwachten wel dat je voldoende op de hoogte bent van de basistechniek van fotografie. Zoals belichtingstijd, diafragma, dieptescherpte, verschillende soorten lenzen. En ook dat je er mee kunt werken.

Waar nodig is er aandacht voor de techniek om de kwaliteit van jouw foto’s op een hoger niveau te brengen. Je zult zien dat met enkele simpele adviezen je foto’s snel verbeteren.

Wat komt er aan bod deze week?

Visual storytelling – Elke foto moet op zich spannend zijn. Maar het is ook boeiend om te kijken hoe je door een verzameling van foto’s een verhaal kan vertellen.

Compositie – Welke uitsnede maakt je foto beter? Of wat gebeurt er al je het beeld iets kantelt? Vaak kan zo’n kleine verandering de zeggingskracht vergroten.

Ontwikkelen van je creativiteit – We dagen je uit om uit je comfortzone te stappen. Hiermee krijg je meer inspiratie en dat geeft weer spannende foto’s. Met deze inspiratie kun je ook thuis weer aan de slag.

Cameratechniek – Waar nodig geven we je tips om de kwaliteit van jouw foto’s op een hoger niveau te brengen. Het zal je zeker verder helpen om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren.

Op Ouroubouros is alles geregeld voor je creativiteit

Op onze locatie schijnt overwegend de zon en kun je heerlijk buiten aan de slag met je creativiteit. Zin gekregen? Mooi! Dan is deze fotovakantie helemaal geschikt voor jou.

Te weinig tijd om bezig te zijn met je creativiteit, is een veelgehoorde reden dat mensen bij ons reserveren. Wil jij nu ook eens de tijd nemen om in alle rust en ruimte je te verdiepen in de fotografie?

Kies voor deze creatieve fotovakantie…

*als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
*wanneer je zin hebt in heerlijke gezonde vegetarische 3-gangen diners
*en voel je aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Aankomstdag

Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Betaling

Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.