Cursus Tekenen in Frankrijk

Hand tekent met houtskool op papier tijdens tekenvakantie bij Ouroubouros in Frankrijk

Een hele week tekenen tijdens je vakantie

Heb je ook zin om een hele week te tekenen in je vakantie? In deze cursus is alles aanwezig om te genieten van je creatieve talenten. Alle materialen, zoals verschillende type potloden, houtskool, softpastel- en oliekrijt, ecoline, inkt en vellen papier in diverse kwaliteiten liggen klaar. Jouw tekenvakantie kan beginnen.

Tekencursus opgezet als een open atelier

Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat, als je een beginner bent, je in het begin van de vakantie begeleidt wordt in het ontwikkelen van de basistechnieken van het tekenen. De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen.

Ook als niet beginner is deze week geschikt

Heb je meer ervaring in tekenen? Maar loop je wel eens vast in het creatieve proces? Dan geven we je tips zodat je jezelf weer op het goede spoor kunt brengen. Met enkele simpele adviezen kom je zeker weer in de flow.


Data
18 juli – 25 juli 2020
25 juli – 1 augustus 2020
8 – 15 augustus 2020

Prijs
Vanaf E 645,- is er een plek voor jou…

Inclusief
– Tekencursus
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Inhoud
Zondag – ideeen bespreken, basistechniek aanleren, schetsen
Maandag – basistechniek verbreden, ideeen uitwerken
Dinsdag – zelfstandig werken
Woensdag - vrij
Donderdag – zelfstandig werken
Vrijdag – Tekeningen afronden, afsluiting met diner en beeldenroute

In deze week wordt je 1 op 1 begeleidt in wat jij wilt ontdekken
Van technieken aanleren, de kleurenleer tot het begrijpen van het perspectief. Of misschien wil je gewoon alle materialen een keer uitproberen? Tijdens deze vakantie kun je het tekenen ook gebruiken om jouw creatieve ideeën verder te ontwikkelen.

Open atelier
Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Begeleiding altijd aanwezig
De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooi kunstwerk mee naar huis kunt nemen.

Wat kun je verwachten van de tekencursus?
[Lees meer]
Data
18 juli - 25 juli (middag) - Nog 4 plekken
25 juli - 1 augustus (middag) - Nog 3 plekken
8 - 15 augustus (middag) - Nog 5 plekken

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- tot E 995,- te boeken
Inclusief:
– Tekenworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Ron Katzenbauer Afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen.

Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording. De laatste jaren heeft hij zich ook ontwikkeld als ondernemerscoach.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer.

Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”
Kosten materiaal
Voor deze tekenworkshop ben je hoogstens E 10,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap (penselen, verf e.d.) betaal je E 5,- per week.

Zelf materiaal meenemen
Het is geen probleem om je eigen materiaal en gereedschappen mee te nemen.
“Weer een heerlijke week gehad net als vorig jaar: geschilderd, gepasteld en gefilosofeerd over het leven en wonen in Frankrijk. De groep was dynamisch met twintigers, dertigers en jarige vijftigers– lachen, zingen, vechten en huilen…het leven zelf! Weer fijn naar huis – opgeladen en ontspannen.
Fike, 49 jaar, leidinggevende gemeente

"Dank jullie wel voor een heerlijke, prachtige, ontspannen, bijzondere week! Ik heb het heerlijk gehad en me vanaf het allereerste moment vrij en ook gezien gevoeld.
Jullie gastvrijheid is geweldig. En de “maskers af” zorgt voor zoveel ontspannenheid en echtheid. Wat een weldaad. Wat een weelde. Het ga jullie goed!”
Alice, 51 jaar, wiskundedocent
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.

Bekijk de video …

Wat kun je verwachten van de tekenworkshop?

De inhoud van de tekenworkshop is als volgt. Elke middag na de lunch ga je aan de slag onder de begeleiding van Ron.

Je wordt door hem op weg geholpen in de opstartfase, zodat je daarna alle ruimte hebt om zelfstandig door te werken.

We kijken eerst naar je wensen

Op de eerste dag gaan we groepsgewijs kijken naar alle wensen en ideeën. Heb je nog geen idee?

Dan zijn er verschillende boeken ter inspiratie aanwezig, die je zeker op weg helpen. Je kunt kiezen voor een landschap, voor een stilleven of een abstract werk.

Schetsen geeft je de ruimte om te creëren

We leren je, als dat nodig is, de basistechnieken aan die nodig zijn om op de juiste manier te beginnen. Je zult snel merken dat je door simpele oefeningen al tot mooie resultaten kan komen.

Het is altijd handig om eerst te beginnen met het maken van een aantal schetsen. Door het schetsen krijgt je idee meer vorm. Het oefenen met verschillende materialen brengt je vaak ook nieuwe inspiratie.

Je hebt geen ervaring nodig om te tekenen

Het klopt, ook zonder ervaring, maar wel met de behoefte om je creatief te uiten, kun je aan deze workshop mee doen. Je zult zien dat met enkele simpele adviezen je aan de slag kunt.

Creëren is een spannend iets en het creatieve proces zorgt vaak voor onverwachte wendingen. En juist het onverwachte maakt het speels en geeft energie.

tekenen workshop Ouroubouros

Al snel ben je zelfstandig aan het tekenen

Gedurende de week bespreken we af en toe met elkaar het ‘work in progress’. Hierdoor zie je wat en hoe anderen werken en dat geeft je zeker inspiratie voor je eigen creatieve proces.

Aan het einde van de week is er een kunstroute op de locatie, waar we, onder het genot van lekkere hapjes, ieders werk bewonderen.

Op Ouroubouros is alles geregeld voor je creativiteit

Te weinig tijd om lekker te tekenen is een veelgehoorde reden dat mensen bij ons reserveren. Wil jij nu ook eens de tijd nemen om in alle rust en ruimte je te verdiepen in kleuren, vormen en materialen?

Op onze locatie schijnt overwegend de zon en kun je heerlijk buiten aan de slag met je creativiteit. Zin gekregen? Mooi! Dan is deze workshop tekenen geschikt voor jou.

Kies voor deze creatieve vakantie…

*als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
*voor overheerlijke gezonde vegetarische maaltijden
*ontspan en laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Aankomstdag

Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Betaling

Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.