Cursus Tekenen in Frankrijk

Hand tekent met houtskool op papier tijdens tekenvakantie bij Ouroubouros in Frankrijk

Een hele week tekenen tijdens je vakantie

Heb je ook zin om een hele week te tekenen in je vakantie? In deze cursus is alles aanwezig om te genieten van je creatieve talenten. Alle materialen, zoals verschillende type potloden, houtskool, softpastel- en oliekrijt, ecoline, inkt en vellen papier in diverse kwaliteiten liggen klaar. Jouw tekenvakantie kan beginnen.

Aanpassing wegens Corona

Er zijn voldoende plekken om te tekenen, op de veranda, in de tuin of in de half-open studio’s. Er is altijd voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We houden rekening met de regels van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Tekencursus opgezet als een open atelier

Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat, als je een beginner bent, je in het begin van de vakantie begeleidt wordt in het ontwikkelen van de basistechnieken van het tekenen. De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen.

Ook als ervaren tekenaar is deze week geschikt

Heb je meer ervaring in tekenen? Maar loop je wel eens vast in het creatieve proces? Dan geven we je tips zodat je jezelf weer op het goede spoor kunt brengen. Met enkele simpele adviezen kom je zeker weer in de flow.


Data 2021
17 tot 24 juli (VOL)
24 tot 31 juli (VOL)
7 tot 14 augustus – 1 plek vrij
4 tot 11 september – 3 plekken vrij

Prijs
Vanaf E 675,- is er een plek voor jou…
Bekijk de prijzentabel…

Inclusief
– Tekencursus
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Inspirerende cursus
Sinds 2011 de plek voor enthousiaste singles
9+ score van onze gasten
Prachtige locatie met zwembad
Ontspanningsmassages
Mooie combi van creativiteit, ontspanning en genieten
Aanpassing wegens Corona
Er zijn voldoende plekken om te tekenen, op de veranda, in de tuin of in de half-open studio’s. Er is altijd voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We houden rekening met de regels van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Inhoud
Zondag – ideeen bespreken, basistechniek aanleren, schetsen
Maandag – basistechniek verbreden, ideeen uitwerken
Dinsdag – zelfstandig werken
Woensdag - vrij
Donderdag – zelfstandig werken
Vrijdag – Tekeningen afronden, afsluiting met diner en beeldenroute

In deze week wordt je 1 op 1 begeleidt in wat jij wilt ontdekken
Van technieken aanleren, de kleurenleer tot het begrijpen van het perspectief. Of misschien wil je gewoon alle materialen een keer uitproberen? Tijdens deze vakantie kun je het tekenen ook gebruiken om jouw creatieve ideeën verder te ontwikkelen.

Open atelier
Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Begeleiding altijd aanwezig
De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooi kunstwerk mee naar huis kunt nemen.

Wat kun je verwachten van de tekencursus?
[Lees meer]
Data 2021
17 tot 24 juli - VOL
24 tot 31 juli- VOL
7 tot 14 augustus - nog 1 plek
4 tot 11 september - nog 3 plekken

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 675,- te boeken
Inclusief:
– Tekenworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Zomer 2021 
Eigen tent/camper/caravanE 675,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)E 725,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)E 775,- p.p.
3-persoonskamerE 775,- p.p.
2-persoonskamer E 875,- p.p.
1-persoonskamerE 975,- p.p.
September 2021 
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)
(incl. massage)
825,- p.p.
3-persoonskamer
(incl. massage)
825,- p.p.
2-persoonskamer
(incl. massage)
925,- p.p.
1-persoonskamer
(incl. massage)
1025,- p.p.
Ron Katzenbauer Afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen.

Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording. De laatste jaren heeft hij zich ook ontwikkeld als ondernemerscoach.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer.

Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”
Kosten materiaal
Voor deze tekenworkshop ben je hoogstens E 10,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap (penselen, verf e.d.) betaal je E 5,- per week.

Zelf materiaal meenemen
Het is geen probleem om je eigen materiaal en gereedschappen mee te nemen.
“Weer een heerlijke week gehad net als vorig jaar: geschilderd, gepasteld en gefilosofeerd over het leven en wonen in Frankrijk. De groep was dynamisch met twintigers, dertigers en jarige vijftigers– lachen, zingen, vechten en huilen…het leven zelf! Weer fijn naar huis – opgeladen en ontspannen.
Fike, 49 jaar, leidinggevende gemeente

"Dank jullie wel voor een heerlijke, prachtige, ontspannen, bijzondere week! Ik heb het heerlijk gehad en me vanaf het allereerste moment vrij en ook gezien gevoeld.
Jullie gastvrijheid is geweldig. En de “maskers af” zorgt voor zoveel ontspannenheid en echtheid. Wat een weldaad. Wat een weelde. Het ga jullie goed!”
Alice, 51 jaar, wiskundedocent
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.

Heb je vragen?

Deze vakantie is…

Inclusief

  • inspirerende workshop
  • 7 overnachtingen
  • ontbijt, lunch, 3 gangen-diner
  • koffie, thee, water
  • gratis rek en stretch in de ochtend

Exclusief

  • reis naar Ouroubouros
  • drank – alcohol en sap
  • massage
  • excursies