schildervakantie in Frankrijk

workshop schilderen in Frankrijk

Meld je aan voor deze inspirerende schilderworkshop.

18 juli – 25 juli 2020
25 juli – 1 augustus 2020
8 – 15 augustus 2020

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Aankomstdag

Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Betaling

Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

Bekijk de video…

over de schilderworkshop en de sfeer van Ouroubouros.

Alles geregeld voor je creativiteit

In ons kikkerlandje is het vaak niet mogelijk om op je gemak buiten te werken aan een schilderij. We doen het werk vaak binnen, thuis of op een atelier.

Op onze locatie schijnt overwegend de zon en zijn er glooiende vergezichten met prachtige zonnebloemvelden. Lijkt het je een goed idee om deze week de tijd te nemen voor jouw creativiteit?

Je hebt geen ervaring nodig

Het klopt, ook zonder ervaring, maar wel met de behoefte om je creatief te uiten, kun je aan deze workshop schilderen mee doen. Je zult zien dat met enkele simpele adviezen je aan de slag kunt.

Creëren is een spannend iets en het creatieve proces zorgt vaak voor onverwachte wendingen. En juist het onverwachte maakt het speels en geeft energie.

Wat zijn je wensen en ideeën?

Op de eerste dag gaan we kijken naar alle wensen en ideeën in de groep. Heb je nog geen idee wat je wilt gaan maken? Dan zijn er verschillende boeken ter inspiratie aanwezig.

Samen met onze gesprekken helpen je die zeker op weg. Je kunt b.v. kiezen voor een landschap, een stilleven of een abstract werk.

Onze schildertips ter inspiratie…

Probeer deze week alle materialen uit! Experimenteer met inkt, ecoline en acrylverf.

Neem alle tijd voor een realistisch stilleven, b.v. een boom of tableau van voorwerpen.

Zet een stilleven op en werk in stappen naar een abstract schilderij toe.

Of wandel de natuur in en neem het landschap als onderwerp. Ga zitten waar je wilt.

Schetsen geeft je de ruimte om te creëren

We leren je, als dat nodig is, de basistechnieken aan die nodig zijn om op de juiste manier te beginnen. Je zult snel merken dat je door simpele oefeningen al tot mooie resultaten kan komen.

Het is altijd handig om eerst te beginnen met het maken van een aantal schetsen. Door het schetsen krijgt je idee meer vorm. Het oefenen van verschillende materialen brengt je vaak ook op nieuwe inspiratie.

Aquarel of acrylverf, waar kies je voor?

Tijdens deze week kun je je de hele week bezig houden met schilderen op doek of op papier. Misschien is aquarel iets voor je? Op deze manier werk je met dunne waterige (haast transparante) verf die je laag voor laag op papier zet.

Met acrylverf kun je heel dik maar ook heel dun en waterig werken. Door deze eigenschap is het een prettig materiaal en kan er zowel op doek en als op papier mee geschilderd worden.

schilderen workshop met acryl en aquarel

Kan ik ook op ander momenten van de dag aan de slag?

Ja natuurlijk. Je kunt de hele dag werken aan je schildering op papier of op doek. De begeleiding is alleen tijdens de middag. Dus neem alle tijd en ruimte die je wilt! Het is jouw vakantie.

Kan ik ook op mijzelf werken?

Ja hoor, de meeste mensen vinden het prettig om hun eigen plek te creëren en alle tijd te nemen om zich te concentreren op hun creatieve proces.

Anderen verzamelen zich aan een tafel en werken gezellig met elkaar. Alles is mogelijk, kies waar jij je prettig bij voelt.

Is al het materiaal en gereedschap aanwezig?

Ja, je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals acrylverf, aquarel(-potloden), ecoline of inkt. Je kunt ze apart of door elkaar gebruiken.

Ook zijn er diverse papiersoorten, linnen en katoenen doeken, kwasten, paletten en ezels (staande en tafelezels) aanwezig.

Al snel ben je zelfstandig aan de slag

Gedurende de week bespreken we af en toe met elkaar het ‘work in progress’. Hierdoor zie je hoe anderen werken en dat zal je zeker inspiratie geven voor je eigen creatieve proces.

Aan het einde van de week is er een kunstroute op de locatie, waar we, onder het genot van lekkere hapjes, ieders werk bewonderen.

Kies voor deze creatieve vakantie…

*als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
*en geniet van verf, kleur en vormen ontspan aan en in het zwembad, van de natuur en van veel lachen!
*geniet van de heerlijke vegetarische maaltijden
*en laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie.

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 streepjes rechtsboven voor meer info over data & prijs, docent en lees reviews over deze workshop.

Inhoud van de workshop
Zondag
ideeen bespreken, schetsen, basistechniek aanleren
Maandag
basistechniek verbreden, zelfstandig werken
Dinsdag
groepsbespreking, zelfstandig werken
Woensdag
- vrij
Donderdag
zelfstandig werken
Vrijdag
Schilderij afwerken, afsluiting met diner en beeldenroute

Tijdens deze schilderworkshop leer je…
- de basistechnieken aan, als je een beginner bent
- andere manieren om tot een nieuw werk te komen, als je een meer ervaren bent
- in de flow te komen en te vertrouwen op je intuïtie
- en nodig ik je uit om deze week te onderzoeken in kleur, materiaal en vorm

Begeleiding in het open atelier
Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Zelfstandig aan het werk
De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooi kunstwerk mee naar huis kunt nemen.

Kosten materiaal
Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Eigen materiaal meenemen
Het is geen probleem om je eigen materiaal en gereedschap mee te nemen.

Ron Katzenbauer
Afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen. Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer. Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”

Weer fijn naar huis – opgeladen en ontspannen “Weer een heerlijke week gehad net als vorig jaar: geschilderd, gepasteld en gefilosofeerd over het leven en wonen in Frankrijk. De groep was dynamisch met twintigers, dertigers en jarige vijftigers– lachen, zingen, vechten en huilen…het leven zelf! Weer fijn naar huis – opgeladen en ontspannen.

Fijn om deze week met Mette, mijn prachtige dochter, door te brengen. Tip: Zet de nieuwkomers de eerste dag op de foto en nogmaals de laatste dag op de afscheidsavond – we zijn allemaal mooie mensen geworden in die ene week! Frank & Ron, Hanneke, Tjitske en Jildou en Gaston. Dank!”
Fike, 49 jaar, leidinggevende gemeente

Bijzonder fijne week gehad! Zeer leuk hoe ‘grenzen” en taalverschillen werden overbrugd. Het is fijner geworden dan ik van tevoren had gedacht. Dit is een vakantie om met dankbaarheid aan terug te denken.

Ook oneindige dank om mijn “grenzen” te doen verleggen in de worsteling met een vrijere schilderstijl, Ron! Voorts dank aan de staf voor de goede zorgen en aan alle lieve mensen die ik hier heb mogen ontmoeten. Van harte,
AnneMie (uit België)

Data 2020
18 juli - 25 juli
25 juli - 1 augustus - Nog 3 plekken
8 - 15 augustus - Nog 3 plekken

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- te boeken

– Schilderworkshop
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Klik hier voor alle prijzen en mogelijkheden...