Van droom naar werkelijkheid

Ouroubouros (spreek uit Oeroeboeros) is ontstaan in 2010 en is opgericht door Ron Katzenbauer en Frank Hoek. Samen vormen wij het hart van de creatieve vakantieweken in Frankrijk. Het was en is onze wens om op een zonnige plek inspirerende en creatieve workshops aan te bieden, met mensen samen te zijn en om meer buiten te leven. Dat is Ouroubouros geworden!

Het begon met een vonk

Ron vertelt: “Frank en ik kennen elkaar vanaf 2004. De vonk sprong al snel over. We hebben gemeenschappelijke passies, namelijk theater, creativiteit & bewustwording en wilde dat graag samenbrengen in een nieuw avontuur.

Het verlangen om te creëren bleef knagen

Na mijn Kunstacademie-opleiding, afgestudeerd als theatervormgever, werkte ik vele jaren in een vaste baan die niets met creativiteit te maken had. Ik ontwikkelde mij binnen de interne communicatie en uiteindelijk ben ik als (loopbaan)coach gaan werken. Maar het verlangen om weer creatief te zijn en de wens om zelf te kunnen bepalen en te ondernemen, bleven knagen.

Uitspreken is de eerste stap tot realisatie

Aan het einde van mijn coachopleiding sprak ik mijn oude verlangen uit. Ik wil op een zonnige en mooie plek, het liefste in het buitenland, creatieve workshops aan groepen mensen geven. Ik kon dat zo goed voor mij zien en voelen. Dat werd mijn focus. Het blijkt dat het uitspreken van je verlangen, die van binnen uit komt, de eerste stap tot realisatie is. Met veel vertrouwen en de juiste focus volgt het Universum vanzelf.

Nu ik dit gedaan heb, weet ik dat ik alles kan realiseren wat ik verlang

Een jaar later volgde ik zelf een creatieve week tijdens een vakantie in Frankrijk en werkte ik ook mee als vrijwilliger. Ik raakte enthousiast, geïnspireerd en zag dat wat ik al eerder uitsprak werkelijkheid kon worden. Nu was het gewoon… doen! Just do it!”

Stil staan, na 20 jaar rennen

Frank vertelt: “Op het moment dat Ron terugkwam van die creatieve vakantie was ik net aan het bijkomen van mijn hersenbloeding. Na 20 jaar volop aan het werk te zijn geweest als trainingsacteur en artistiek leider van mijn eigen theatergroep stond mijn leven op dat moment behoorlijk stil.

Op avontuur met Ouroubouros

Na een jaar revalideren nam Ron mij mee naar de plek waar hij zo vol van was. Het werd mij daar duidelijk wat hij bedoelde en zag dat dit echt mogelijk was. We besloten om dit avontuur aan te gaan. Onze relatie, die een paar jaar eerder brak, bloeide weer ook op en we begonnen aan Ouroubouros.

Droom is werkelijkheid geworden

Nu zijn we al weer jaren verder en ben ik, na veel levenslessen rijker, weer redelijk de oude. De cirkel is rond, wij zijn weer bij elkaar en onze droom, het organiseren van creatieve- en theater workshops op een zonnige plek in het buitenland, is werkelijkheid geworden.”

We beginnen een nieuw avontuur!

April 2017 is de kogel door de kerk, we hebben besloten om een volgende stap te maken in het avontuur. De paradijselijke plek, waar we al jaren als huurder te gast waren, wordt van ons. Ja, we zijn per april 2018 eigenaar van deze mooie plek geworden, die nu al zo als thuis aanvoelt :-)

We zullen er zeker meerdere maanden van het jaar zijn en genieten van de seizoenen. En wat zo mooi is, veel plannen die op de plank lagen kunnen nu ook worden verwezenlijkt. We gaan daar lekker de tijd voor nemen.

Er volgen dus zeker nieuwe inspirerende weken vol plezier, creativiteit en samenzijn. En wanneer de tijd rijp is hoor je van ons via onze mailings (schrijf je nu in) en op Facebook (like ons).