De Charente heeft veel te bieden. Lees wat er allemaal te doen is in de omgeving…

De omgeving is lieflijk en gevarieerd

Het is goed wandelen, fietsen en zwemmen in deze omgeving. Er zijn wijngaarden, bossen, akkers, weiden en riviertjes. We kunnen je tips geven over de streek.

Ook hebben we kaarten en een wandel-app om heerlijke wandel- en/of fietstochten te maken. Er zijn zelfs fietsen te leen. In de rivier de Dronne is een strand waar je kunt zonnen en zwemmen.

Winkelen in lieflijke en hippe dorpjes

Een uitstapje naar het nabijgelegen dorp Aubeterre is aan te raden. Met de auto ben je er binnen een 10 minuten. Het is één van de mooiste dorpjes in de provincie.

Bijzonder is de eeuwenoude, in rots uitgehouwen, kerk. Ook vind je leuke winkeltjes, goede restaurants en een sfeervol plein met bomen en terrasjes.

Veel sportieve activiteiten dichtbij

Binnen tien minuten rijden van de locatie kun je onder andere kanovaren, zwemmen in de rivier de Dronne, paardrijden en golfen.

Cultuur in Angoulême

Er zijn vele kleine en grote musea in de omgeving te bezoeken. Aan te bevelen is een bezoek aan het oude stadje Angoulême. Met de auto bereik je deze stad binnen 40 minuten.

Het Musee d’Angouleme heeft een grote collectie met vele schilderijen, bijzonder keramiek en Aziatische kunst. Zeker een bezoek waard. Bekijk ook de site van het Musee d’Angoulême.

Perigueux – een gezellige Romeinse stad

Perigueux is een mooie en gemoedelijke middelgrote stad op een uur rijden van ons vandaan. Je vind er veel unieke winkels en gezellige pleinen met terrassen waar je kunt lunchen of dineren.

De Cathedrale St-Front is een imposante kerk in het centrum van de stad. Nog niet zo lang geleden is het interieur weer teruggebracht tot de oorspronkelijke details. Het nieuwe grote orgel geeft een prachtig geluid.

Bij Vesunna ga je terug in de tijd en wel tot 300 jaar na Christus. Het is een modern museum over het leven in een Romeins woonhuis.

Uitzonderlijke archeologische collecties, aangevuld met maquettes, vertellen over de oude stad en de manier van leven van zijn inwoners, de Petrucores. Audiotour in het Nederlands is aanwezig.