De Charente heeft veel te bieden. Lees wat er allemaal te doen is…

Charente wandelen klooster strand

De omgeving is lieflijk en gevarieerd

Het is goed wandelen, fietsen en zwemmen in deze omgeving. Er zijn wijngaarden, bossen, akkers, weiden en riviertjes. We kunnen je tips geven over de streek en hebben kaarten om heerlijke wandel- en/of fietstochten te maken. Er zijn zelfs fietsen te leen. In de rivier de Dronne is een strand waar je kunt zonnen en zwemmen.

Winkelen in lieflijke en hippe dorpjes

Een uitstapje naar het nabijgelegen dorp Aubeterre is aan te raden. Met de auto ben je er binnen een 10 minuten. Het is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Bijzonder is de eeuwenoude, in rots uitgehouwen, kerk. Ook vind je leuke winkeltjes, goede restaurants en een sfeervol plein met bomen en terrasjes.

Veel sportieve activiteiten dichtbij

Binnen tien minuten rijden van de locatie kun je onder andere kanovaren, paardrijden en golfen.

Charente paardrijden kano parapente

Culturele uitstapjes in de buurt

Er zijn vele kleine en grote musea in de omgeving te bezoeken. Aan te bevelen is een bezoek aan het oude stadje Angoulême. Met de auto bereik je deze stad binnen 40 minuten. Er zijn ruime winkelstraten, een oude stadskern en vele terrasjes. Het Musee d’Angouleme heeft een grote collectie met vele schilderijen, bijzonder keramiek en Aziatische kunst. Zeker een bezoek waard. Bekijk ook de site van het Musee d’Angoulême.

Charente museum Angouleme