FAQ Coronavirus

Bekijk hieronder de tijdlijn over de verruiming van de maatregelingen in Frankrijk n.a.v. het corona-virus. Daaronder geven we antwoord op verschillende vragen.

3 juni
Tijdens de persconferentie op 3 juni liet premier Rutte weten dat diverse landen in Europa per 15 juni naar code geel zullen gaan (waaronder België) en dat andere Europese landen, waaronder Frankrijk naar verwachting snel zullen volgen.

Dit wordt vanaf nu wekelijks beoordeeld en hangt ook af van de nog te maken afspraken tussen de landen onderling. Eerder vandaag kondigde België aan per 15 juni de landsgrenzen te openen.
bron: www.frankrijk.nl

Vraag en antwoord

Kan ik Frankrijk uitreizen als er een nieuwe lock-down komt?
Ja, dat kan. Stel dat Frankrijk van status geel (vakantiereizen is geoorloofd) weer naar status oranje gaat (alleen noodzakelijke reizen zijn geoorloofd). Dan kun je altijd met de auto terug naar huis reizen. Dat kon in de afgelopen periode vanaf de lock-down ook al. Dat blijft ongewijzigd.

Dekt mijn verzekering de kosten als ik ziek word in Frankrijk?
Wanneer je ziek wordt in Frankrijk tijdens status geel, dan dekt je zorg- (of reis)verzekering de kosten. Ook als je ziek wordt en de status veranderd in oranje, heb je recht op dekking van je verzekering.

Wij raden ten alle tijden aan om dit op tijd bij je zorg- en reisverzekering na te vragen. Iedere verzekering is persoonsgebonden en kan verschillen.

Gaan de zomerweken door?
Wat we op dit moment ( 10 juni ) kunnen zeggen is dat de zomer- en najaarsweken doorgaan.

De Franse premier heeft laten weten dat reizigers uit Schengenlanden vanaf 15 juni weer vrij naar Frankrijk kunnen reizen. Twee voorwaarden: de gezondheidssituatie in Frankrijk (beter dan verwacht na 2 weken déconfinement) moet niet plots verslechteren. Ook moeten er voor die datum grensafspraken gemaakt zijn tussen Frankrijk en het land waar de reiziger vandaan komt.

Wat is het plan als de zomerweken niet doorgaan?
We zijn bezig met een plan B. We kunnen besluiten om de weken te verplaatsen naar het eind van de zomer, naar eind augustus en september. Wanneer dit wordt besloten is nog niet duidelijk. Meld je aan voor onze mailing, dan ben je als eerste op de hoogte.

Loop ik risico als ik nu een vakantie bij jullie boek?
Nee hoor, omdat we ruime annuleringsvoorwaarden hanteren, loop je geen enkel risico. Alle weken in de zomer en najaar zijn gewoon te boeken.

Moet, vanwege de corona-maatregelingen, Ouroubouros de vakantie annuleren, dan heb je recht op teruggave van je betalingen of kun je kiezen voor een voucher.

Waarom zou ik nu een vakantie boeken?
Uit het verleden weten we dat mensen na een crisis er weer uit willen. Na een tijd vol spanning en onzekerheid is er grote behoefte aan ontspanning en plezier.

Er ontstaat altijd een grote drukte als er wel weer gereisd mag worden. Het kan slim zijn nu al te boeken. Zeker omdat de je door de ruime annuleringsvoorwaarden geen enkel risico loopt.

Tot wanneer kan ik annuleren?
Je kunt tot 4 weken voor aanvang van je vakantieweek kosteloos annuleren. Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier.

Kun je treintickets en vliegtickets naar Frankrijk annuleren vanwege de coronacrisis?

Thalys-tickets voor reizen tot en met 15 mei kunnen 1 jaar lang kosteloos omgeboekt of geannuleerd worden. Thalys houdt een minimale dienstregeling in stand tussen Parijs en Amsterdam of Brussel: op het moment rijdt er slecht één trein per dag. Vanaf 9 juni worden dat twee treinen per dag.

KLM en Air France hanteren ook flexibele regels voor reizen t/m begin juli die nog voor de panepidemie geboekt zijn. Voor vluchten naar Frankrijk die je nu boekt, gelden flexibele annuleringsvoorwaarden.

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops en vakanties?

Meld je dan aan voor de Ouroubourosmail. Je bent dan als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.