Kies voor deze workshop Beeldhouwen. Hakken, vijlen en schuren op een mooie plek in Frankrijk!

workshop beeldhouwen in frankrijk

Wat heerlijk, een week beeldhouwen. Nog nooit eerder gedaan en van iedere minuut genoten. Heerlijk meditatief!

Klik hieronder voor meer informatie over de workshop beeldhouwen, met gegevens over data, prijs, invulling en docent. Klik op het icoon met de 3 liggende streepjes als je via tablet of mobiel kijkt.

[rtbs name=”beeldhouwen”]

button boeken vakantie

Bekijk de 3 korte beeldhouwvideo’s…

Deelnemers vertelt over haar eerste beeldhouw-ervaring, proef de sfeer op Ouroubouros en zie hoe een groot broksteen wordt gesplitst. (Switch makkelijk tussen de video’s, klik linksboven in het videoscherm.)

Wil je ook de hele week beeldhouwen en je opladen met nieuwe energie?

Beeldhouwen doe je niet zo maar even. Vaak heb je het gereedschap en materiaal niet in huis. Of ontbreekt het aan ruimte of tijd. Goed nieuws, dat is er allemaal wel op Ouroubouros.

Deze hele week staat in het teken jouw creativiteit en je hoeft niets anders te doen dan te genieten van het hakken in steen. Meld je aan, alles is namelijk al voor je geregeld.

Van beginner tot meer ervaren, iedereen is welkom

Je hebt geen ervaring nodig voor het werken in steen. Het materiaal leent zich goed om onderzoekend te werken. Op de eerste dag leer je spelenderwijs de basistechnieken. Hiermee kun je eenvoudig zelf aan de slag.

Elke dag ga je aan de slag met hakken, vijlen en schuren onder de begeleiding van Ron Katzenbauer. Je wordt door hem op weg geholpen in de opstartfase, zodat je daarna alle ruimte hebt om zelfstandig door te werken.

Zijn de basistechnieken- en houdingen binnen 1 dag aan te leren?

Ja hoor, hakken, vijlen en schuren in steen is niet ingewikkeld. De echte kunst van het beeldhouwen vergt natuurlijk meer aandacht. Maar er is voldoende tijd en ruimte om te genieten van het hakken en het maken van een eigen werk. De vele beelden van onze gasten in het fotoalbum Beeldhouwen zijn het bewijs.

Je leert het proces van beeldhouwen kennen

Je gaat namelijk precies andersom aan de slag dan je gewend bent. Bij andere creatieve vormen, zoals tekenen, schilderen of mozaïeken voeg je iets toe, maar met beeldhouwen hak je iets weg om een vorm te maken. Ook werk je van buiten naar binnen en van grof naar fijn. Voor elke fase gebruik je steeds ander en fijner gereedschap.

Op de eerste dag bespreken we gezamenlijk je wensen en ideeën

Je zoekt naar aanleiding van je wens een geschikte steen uit. We leren je de basishaktechnieken en -houdingen aan. Deze zijn nodig zodat je geen blessures krijgt. Je zult snel merken dat je door simpele oefeningen al tot mooie resultaten kan komen. Vanaf dag 2 ben je zelfstandig aan het werk en is er de hele middag begeleiding in de buurt.

Er is alle tijd om te genieten van hakken in steen

We bespreken regelmatig elkaars werk. Op deze manier leer je veel van elkaar. Wil je meer tijd besteden aan je creativiteit en ook in de ochtend aan de slag? Dat is geen probleem, neem alle tijd en ruimte die je wilt! Volg je eigen flow.

beeldhouwvakantie in frankrijk

Kies voor deze creatieve vakantie…

  • als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
  • ontdek wat beeldhouwen inhoudt
  • creëer je eigen stenen beeld
  • ontspan aan en in het zwembad, midden in de natuur en door veel te lachen!
  • laad je tegelijkertijd met nieuwe energie…

button boeken vakantiewittebalk

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

[rtbs name=”praktische-info”]

 

 

3 gratis
beeldhouwtips

Ontvang het GRATIS Ouroubouros Inspiratie Magazine met BEELDHOUWTIPS en meer…

> Hoe je thuis al aan de slag kan…


> Welke stenen je wel of niet kan hakken


> Waar haal je steen in Nederland?

Als bonus ontvang je elke maand meer info over onze workshops.

Je meldt je eenvoudig af met 1 klik.